Vacciner

 

VACCINERINGAR

1986 Då jag fick min 25:te valpkull drabbades de av så kallat  genomslag av parvovaccinering, som medförde en del fleråriga problem för en del av valparna.

Efter det har jag låtit bli att parvovaccinera någon hund.

Jag kan inte lova någon människa att just deras hund klarar sej bra utan denna vaccinering, men enligt min erfarenhet så klarar mina hundar sej utmärkt. Parvo tycks de flesta få en släng av oavsett om dom är vaccinerade eller inte, då viruset muterar ständigt.

Jag tror det är farligare att parvovaccinera än att låta bli.

Efter mina problem med parvovaccinering har jag studerat all överkomlig litteratur om vaccinering på såväl hund som barn.

Här några noteringar  om vacciner.

Ett vaccin innehåller som grund ett levande försvagat eller avdödat material, bakterie eller virus, av samma slag som det är tänkt att skydda mot. Tillsammans med de höga doserna sjukdomsframkallande organismer, innehåller vaccin-serumet också toxiska främmande proteiner och konserveringsmedel i form av kvicksilver och aluminium, samt formalin =formaldehyd, som är nervgift och cancerframkallande.

De främmande proteinerna och kvicksilvret stör balansen i immunsystemet och utgör var för sej orsaker till de autoimmuna sjukdomarna. Vitaminer och mineraler är livsviktiga näringsämnen. Vaccinationen orsakar en svår och stundtals livsfarlig vitaminbrist. Omfattande neurologiska skador kan uppstå efter en vaccination, även om akuta reaktioner uteblir.

Vacciner till hund som innehåller tiomersal = (kvicksilver) innehåller 100 mikrogram per dos, dubbelt mot humanvaccin, även om djuret som skall vaccineras väger något hekto.

VALPSJUKA ÄR EN LIVSHOTANDE SJUKDOM, MOT DEN SKALL DU VACCINERA.

Av någon underlig anledning påstår många veterinärer att det inte finns valpsjukevaccin utan tillsats av parvovaccin, det är felaktigt.

Candur-vaccin skickas i 3 komponenter till veterinären en frystorkad valpsjukedel med hcc och en parvodel, samt en kennelhostadel. Det går utmärkt att bara använda valpsjukedelen, genom detta undviks även tillsatsen av kvicksilver

FÖREBYGGANDE MEDEL MOT EVENTUELLA  VACCINATIONSSKADOR  FINNS

THUJA  C-VITAMIN  OCH LACTOBAKTERIER , även Selen kan användas då skadan redan skett. Preparater som jag naturligtvis säljer.